Bilferie på Kreta

Skal du på bilferie i sommer? Mange skal kjøre egne biler på ferie i år, noe som er et fornuftig valg i den spesielle tiden vi er inne i. En bilferie gir mer trygghet og frihet til de reisende, ved at man ikke er avhengig av flyselskaper. Dette gjør at man har muligheten til å endre timeplanen etter eget ønske.

De greske øyene er en kontinuerlig feriefavoritt for skandinaver. I denne sesongen vil det være mindre trykk av tilreisende, noe som bidrar til at det frister litt ekstra i år. Før du legger ut på reisen, er det flere enkle forberedelser som må gjøres, og viktigst av alt er trygghet på veien. Standarden på veiene endrer seg fra land til land, og spesielt i Sør-Europa og på Balkan kan det være utfordrende til tider. Det kan være nyttig å ta en titt på Dekk365 for å være sikker på at du har sterke nok dekk som tåler andre forhold enn vi er vant til i Norge. Sentral-Europa har veldig gode motorveier, mens lengre sør er landskapet noe mer utfordrende, med fjell og dype daler. Vær også obs på middelhavssolen, og ikke la bilen stå parkert uten solfilm.

Valgmuligheter

I Hellas er veiene gode sammenlignet med nabolandene, og mange trives godt på biltur i dette vakre landet. Kreta er Hellas’ største øy, og rommer en rik variasjon av landskap og klima. Mange tilreisende vil nok sette pris på at det er mindre masseturisme enn i foregående sesonger. Med friheten som kommer med å kjøre egen bil, er det mulig å ta en tur inn i vakre daler for å gå fotturer langs elver. En annen populær aktivitet er å kjøre opp i høyden og se på storslått natur fra de mange utkikkspunktene. Å feriere med egen bil åpner også for muligheten til å velge spontant. Skulle du ønske å komme deg bort fra folksomme strender, kan du kjøre til mindre kjente områder, og nyte stillhet og sene kvelder på stranda. Hellas’ største øy har også pittoreske landsbyer med de kjente hvite murhusene, og passer dermed for enslige, voksne par og for barnefamilier.