Urbane opplevelser

Det finnes mye villmark og vakkert landskap på Kreta, men skal du oppleve storbyliv, bør du dra til den største byen Heraklion. Den er på størrelse med Trondheim, og om sommeren vil du ofte se store cruiseskip som ligger fortøyd ved havnen.

I Heraklion er det mange fortauskafeer der du kan nyte en forfriskning eller kaffe mens du kjenner den friske sjøluften, og nattelivet er et kapittel for seg selv. Det er også et svært lettvint reisemål, siden Heraklion flyplass ligger kloss ved, og dermed tar det ikke lang tid før du kan komme i gang med opplevelsene etter ankomst. Her kan du også finne mange muligheter for shopping, både dyre merkevarer og røverkjøp på lokalmarkeder. Turisme er stort i Hellas, og derfor vil du finne mange hoteller i forskjellige prisklasser.

Attraksjoner i HeraklionHeraklion, Kreta

Som i det meste av Hellas kan du få en god porsjon historie og arkeologi i Heraklion, med mange museer og ruiner rundt omkring. Byen har en egen gamleby med blant annet festningsmurer som dateres mange hundre år tilbake, og byen har et digert arkeologisk museum der du kan se mange historiske funn som er blitt utgravd opp gjennom årene. Byens naturhistoriske museum gir deg et godt innblikk i flora og fauna som finnes på Kreta, og den spennende attraksjonen «opplev et jordskjelv» er noe som alle aldersgrupper vil ha moro av. Akvariet er en selvfølge å besøke, med rundt 60 forskjellige vanntanker som inneholder mange ulike livsformer som finnes i Middelhavet, blant annet fargerike maneter og skumle haier. Flere vakre kirker, spesielt kirken i Agios Titos, er vel verdt å besøke.

Kulinariske opplevelser i Heraklion

Grekerne vet å leve det gode liv, og du finner mange eksempler på det i denne byen. I nærheten av Eleftherias torg finner du Lille Paris, der det selges glimrende franske croissanter og smørbrød, og det er mengder av kafeer uansett hvor du beveger deg. Den lokale delikatessen Bhougatsa er absolutt verdt en smak, og de er spesielt gode ved kafeene nært «Løvetorget». For god stemning er det også spisesteder med levende musikk utendørs, og her vil du oppleve ekte gresk atmosfære med lokale grekere som nærmest roper til hverandre for å bli hørt blant all musikken.

Heraklion – en god startbase

Kretas største by ligger godt plassert nord på øya, med kort avstand til flere andre attraksjoner og byer som Rethimno og Agios Nikolaos. Langs hele nordkysten av Kreta løper det en godt preparert hovedvei som tar deg raskt av gårde, og fra Heraklion kan du kjøre på tvers av øya og komme deg til den sørlige kysten på kort tid. Kreta har vakkert landskap som du kan nyte mens du kjører på tvers eller på langs, og selvsagt kryr det av bademuligheter rundt Heraklion.