Europas hemmelige paradiser

Europa er kanskje det vakreste kontinentet på kloden. Dette kontinentet er hus for en rekke forskjellige typer av natur. Vi har alt fra de flotte strendene rundt Middelhavet, til vakre fjorder og fjell i Norge. Det er simpelthen en meget god variasjon, og her finner en alt. Dersom du likevel føler du har sett alt som er verdt å se, gjelder det å finne noen hemmelige paradiser. De finnes der ute, du må bare sperre opp øynene!

Slovenias diamant

Slovenia er kanskje ikke et land de fleste nordmenn tenker på å reise til. Ikke har det vært noe særlig med krig eller uro i dette landet, men det er simpelthen så ukjent at vi ikke har noen tradisjon for å reise dit. Piran i Slovenia er derimot et meget hett reisemål, bokstavelig talt. Rett ved Adriaterhavet, som bunner ut i Middelhavet, ligger denne perlen. Piran er en liten landsby som strekker seg over en hel bukt, og dens enestående og unike design er hva som tiltrekker turister hvert år. Tross sin blendende og naturlige skjønnhet, skal du likevel ikke bekymre deg for at det er mange mennesker her. Nyt en spasertur i gammeldagse gater og det som nærmest minner mer om et eventyr enn et ekte sted.

Den Italienske rivieraen

I dagens samfunn er det ganske overraskende at en kan tilby et hemmelig paradis i Italia. Dette er et land som mottar millioner av turister hvert eneste år. Portofino er derimot et lite, hemmelig paradis som de færreste har hørt om. Selv om de fleste velger steder som Roma, Milano, Toscana, Venezia, og så videre, er Portofino på ingen måte et dårlig valg. Denne havnelandsbyen har absolutt potensialet til å ta ut det beste i din ferie. Nyt den vakre Italienske arkitekturen, og ikke minst den fantastiske kulturen. Les mer om jernbane till Italia her.

Derfor bør du reise

Uansett om du skulle velge Piran, Portofino eller et annet europeisk reisested, bør det ikke være noen tvil om at du har gjort rett i å dra. Reising er noe vi mennesker ikke kan få gjort for mye av, og de opplevelsene vi drar med oss er helt fantastiske for resten av livet!