Et reisemål for alle aldersgrupper

Kreta er rikt på attraksjoner for både voksne og barn. Flyplassene er godt spredt ut over øya, og det er mye chartertrafikk som beveger seg langs hovedveiene, slik at ventetiden ikke blir så lang.

På Kretas mange strender kan barna more seg i det klare, varme vannet mens de voksne prøver å få litt brunfarge på kroppen på stranden. Her er det også mye vakkert landskap, olivenlunder, krystallblått hav og dramatiske klipper som kan ta pusten fra enhver.

Sjarmerende byerFamilie på Kreta

Agios Nikolaos er kjent som en koselig by med ekte gresk atmosfære. Langs havnen kan du ta en spasertur på promenaden, og ikke gå glipp av den fine fiskebåthavnen og de fine badeplassene. Kystbyen Loutro er også et kapittel for seg selv, ettersom byen ikke har veiforbindelse. Dermed kan denne landsbyen bare nås til fots eller via sjøen, og du vil finne en svært tilbakelent atmosfære her.

Flotte naturopplevelser

Samariaravinen vil gi deg en opplevelse for livet der du går mellom trange juv og elvedaler. Du starter fra 1 200 meters høyde og ender til slutt opp ved havnivå ved Agia Roumeli. Dette er en tur som vanligvis tar minst 7 timer, så ta med deg mye vann og gjerne en hatt som beskytter øynene og ansiktet ditt mot solsteiken. Landsbyen Elounda ligger i en bukt som er kjent for den flotte fargen på sjøvannet, og du vil se sjøen i sjatteringer som grønt, turkis og knallblått.

Spis deg sunn på Kreta

Siden Kreta er omringet av havet, er det et stort utvalg av frisk sjømat å velge mellom. Nyt det smakfulle kjøttet hos mange forskjellige slags krepsedyr i en frisk salat med fetaost, olivenolje og ferskt brød. Prøv Melitzana som består av moste auberginer, urter og hvitløk i en deilig blanding.